Nieuws

Nieuws

De al lang verwachte klap gaat nu echt komen

9 augustus 2022

We zien het al maanden op ons afkomen. De enorme stijging van de energieprijzen en de steeds meer aflopende contracten gaat de Nederlandse huishoudens nog verder in de problemen brengen.

Extra energietoeslag van 800 euro bij laag inkomen

18 maart 2022

Veel huishoudens hebben het al gemerkt. De kosten van de energie stijgen de laatste maanden fors. Dit wordt met name gevoeld door huishoudens met een laag inkomen of die in de schuldhulpverelening zitten.

Energieprijzen geëxplodeerd: ‘Verlaag btw op gas en licht naar 9 procent’

30 december 2021

Het zijn roerige tijden in de energiemarkt. Veel (kleine) energiemaat-schappijen trillen op hun grondvesten en vrezen voor hun bestaan. Veel van onze cliënten zien met angst en vreze de einddatum van hun energiecontract naderen, maar onze nieuwe regering ziet een wenkend perspectief. Waar is de rol van de zorgzame overheid gebleven?

Nieuwe feature in Onview

24 november 2021

De beveiliging van documenten op internet wordt steeds belangrijker. Gelukkig heeft onze softwareleverancier Onview hier ook steeds meer oog voor. Het versturen van documenten via de e-mail is niet de meest veilige manier om uw administratie bij ons aan te leveren.

Een bericht voor alle SVF relaties

19 november 2021

In één van de afgelopen dagen heeft uw zorgverzekeraar de nieuwe polis voor 2022 aan u verzonden.  Over het algemeen zijn de prijzen wederom weer verhoogd. Wilt u advies of u nog de juiste polis heeft, neemt u dan contact met ons op.

Nieuwe medewerker Jan Soet

11 november 2021

Met ingang van heden is Jan Soet als medewerker binnendienst bij onze organisatie gestart. Jan heeft dit jaar de HAVO afgerond en is nu gestart met de HBO opleiding Sociaal Financiële Dienstverlening op de Hogeschool Rotterdam.

‘In Nederland blijft 100 miljoen aan zorgtoeslag liggen’

27 augustus 2021

Lang niet alle Nederlanders die recht hebben op zorgtoeslag, vragen de tegemoetkoming aan en daarmee blijft een bedrag van zeker 100 miljoen euro liggen, schat vergelijkingssite Independer. Tot 1 september is het mogelijk om zorgtoeslag aan te vragen voor 2020.

De gemeente Krimpenerwaard voert zeer succesvol schuldhulptrajecten uit

24 maart 2021

De gemeente Krimpenerwaard voert zeer succesvol schuldhulptrajecten uit waarbij slechts 2% recidiveert. De combinatie met budgetbeheer is een zeer succesvolle combinatie waarbij de mensen echt geholpen worden. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek dat door Divosa dit jaar is uitgevoerd. 

Beslag op uw bijstandsuitkering? Neem contact op met uw budgetbeheerder.

11 februari 2021

Wanneer de deurwaarder beslag op een bijstandsuitkering heeft gelegd zal de gemeente maandelijks 5% of één keer per jaar het vakantiegeld aan de deurwaarder afdragen. De hoogte van de afdracht is hetzelfde. 

Verzekeraars, Woningbouwverenigingen, Energiemaatschappijen, Schuldhulpverleners en Budgetbeheerders zetten zich schrap voor 2021

2 januari 2021

Verzekeraars hebben het aantal betalingsachterstanden in coronatijd nog niet noemenswaardig zien stijgen, maar denken dat dat een kwestie van tijd is. Met een pakket aan maatregelen willen ze voorkomen dat mensen met financiële problemen onverzekerd raken en dieper in het schuldenmoeras wegzakken.
 

Nu ook inloggen in uw dossier via onze website www.svfbergambacht.nl

29 december 2020

Beste SVF relatie,
Vanaf heden kunt u ook via onze eigen website inloggen in uw eigen dossier. Rechtsboven vindt u de knop   LOGIN CLIENTEN

SVF Bergambacht is gewoon open en bezoekt u thuis of op ons kantoor!

18 december 2020

De NVVK roept haar leden met klem op om loketten van schuldhulpverlening in deze lockdown open te houden. Vooral voor laaggeletterden en de zzp’ers voldoet digitale of telefonische toegang niet. 

De nieuwe website vandaag online

11 december 2020

Met ingang van vandaag is onze nieuwe website online gegaan. De afgelopen 16 jaar hebben we onze relaties geïnformeerd via de algemene website van SVF (www.svf.nl).