Extra energietoeslag van 800 euro bij laag inkomen

Veel huishoudens hebben het al gemerkt. De kosten van de energie stijgen de laatste maanden fors. Dit wordt met name gevoeld door huishoudens met een laag inkomen of die in de schuldhulpverelening zitten.

Recent is bekend geworden dat de overheid de gezinnen met de lage inkomens tegemoet wil komen door een eenmalige bijdrage. De hoogte van dit bedrag is eerst bepaald op € 200,00, maar deze is deze week verhoogd naar € 800,00.

De gemeente is belast met de uitvoering van deze wetgeving en met streeft er naar om dit bedrag al deze maand uit te keren.

Voor de huishoudens in de Krimpenerwaard verwijzen wij u naar het bericht van de gemeente. Dit kunt u teruglezen op: https://www.krimpenerwaard.nl/energietoeslag.

De komende weken zal er dus een extra bedrag op de rekening gestort worden. Wij willen er extra de nadruk op leggen dat dit bedrag NIET bedoeld is voor extra leefgeld, hobbys, kleding of om een vakantie te plannen. Wij zullen dit bedrag specifiek reserveren voor de extra energieuitgaven van dit jaar.